Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

 

man op strandDe zomerperiode is voor veel mensen een periode om even bij te tanken. Lekker vrij, op vakantie…
Ik ben benieuwd hoe jij de zomerperiode ervaart. Ik zou het leuk vinden als je mij je verhaal of het verhaal van je kind mailt. Wellicht wil je kind ook zelf een verhaal (of tekening) maken. De reacties zal ik ze bundelen en de leukste of ontroerendste vermelden in de volgende nieuwsbrief (aan het eind van de zomer). Het aller leukste of ontroerendste verhaal wordt beloond met een Tangle.

Wat is er dan zo bijzonder aan de combinatie van HSP en de zomer zou je denken. Ik geef je vast wat voorbeelden…

Veel kinderen zijn aan het eind van het schooljaar echt toe aan vakantie. HSP-ers zeer zeker! Naar school gaan kost best veel energie, gedurende een lange periode. Wat heerlijk om dan even niet te ‘moeten’.

Maar dan op vakantie gaan? Waar heen? Een onbekende plaats is wellicht leuk, maar ook heel spannend. Een lange reis, de verandering, ander eten. Na een week of 2 is het eigenlijk wel weer tijd om naar huis te gaan. Fijn weer je eigen vertrouwde spullen, je eigen bed.

Anders om hebben de ouders met HSP zo aan het einde van de vakantie vaak ook weer de behoefte aan rust en regelmaat. Niet meer hele dagen de kinderen om je heen (die zich af en toe vervelen en jou om oplossingen komen vragen). Even een momentje voor jezelf. Dat is immers heel belangrijk!
Daarom dus extra genieten van die heerlijke boswandeling, of die mooie zonsopkomst!

Over de zon gesproken… natuurlijk worden de meeste mensen blij als de zon schijnt. Maar veel HSP-ers hebben last van de hitte als deze te lang aanhoudt. Je kunt dan heel moe worden, je warrig, leeg of wazig voelen. Het beste wat je kunt doen is accepteren en onthouden dat het warme weer in Nederland meestal niet zo heel lang duurt.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring! Mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet win jij de leuke Tangle!

 

Gratis kennismaking

iets voor u?

Wilt u meer informatie, of eens van gedachten wisselen om te zien of Praktijk Inham iets voor u kan betekenen?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op