Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

In 2019 zijn er een aantal wijzigingen m.b.t. vergoeding van de sessies in mijn praktijk. Waaronder verandering van beleid m.b.t. vergoeding bij 3 zorgverzekeraars.
Ik praat u bij…keuze zorgverzekering

Eerst iets over contractering met gemeentes. In 2017 en 2018 was ik gecontracteerd hulpverlener bij diverse gemeenten. Dit vraagt van mij veel administratie, kosten en moeite om steeds maar weer aan de aanscherpende eisen te voldoen. Helaas zijn de eisen dusdanig dat ik niet meer kan voldoen aan de eisen voor vergoeding van jeugd. Dat houdt dus op voor 2019. Voor volwassenen heb ik de afgelopen twee jaar geen aanvraag gehad. Dit heeft mij doen besluiten om ook die contracten te beëindigen en me te richten op vergoeding vanuit de zorgverzekeringen.

Maar ook daar is veel te doen. Zorgverzekeraars CZ, Ohra en Nationale Nederlanden hebben besloten om in 2019 een groot aantal therapievormen uit de complementaire zorg niet meer te vergoeden. Daaronder valt ook de natuurgeneeskundige behandeling die praktijk Inham aanbied. (Op basis van lidmaatschap bij beroepsvereniging VBAG)
Als u bij deze zorgverzekeraars ben aangesloten kunt u nu nog een keuze maken: blijf ik bij deze zorgverzekeraar en betaal ik de sessies zelf, of kies ik voor een andere zorgverzekering?

Vanwege deze wijziging ben ik me wel aan het oriënteren om aan sluiten bij een andere beroepsvereniging. Vanwege mijn nieuw verkregen kennis (lees diploma) heb ik meer mogelijkheden. Als het me lukt om bij deze beroepsverening aan te sluiten, dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit het aanvullend pakket voor psychosociale begeleiding. 

Ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen!