Beslissingen nemen die bij hem past!

Hallo Ineke, 

Het is alweer even geleden, maar ik wil je als trotse moeder toch even een berichtje sturen over onze zoon (15). Hij is afgelopen winter een aantal keren bij je geweest om te werken aan zijn verlegenheid en onzekerheid. 
Hij zit sinds bijna een jaar op gitaarles bij de muziekschool en vindt het heerlijk om te doen. Eens in de zoveel tijd verzorgt de muziekschool optredens voor zijn leerlingen om te laten zien wat ze geleerd hebben. Dat gebeurt op zo’n leuke, relaxte manier. Echt super. Niets moet, alles mag.
Onze zoon werd ook gevraagd om op te treden en dat wilde hij wel doen, hoewel hij het ook doodeng vond. Ik vond dat zo moedig van hem. We hebben hem volledig vrij gelaten in zijn keuze, alleen geholpen bij zijn emoties. Die eerste keer was hij zo zenuwachtig, maar hij ging er toch staan. Zo ontroerend. Ik wist niet dat hij zoveel moed had. Nu ik dit schrijf, krijg ik weer een brok in m’n keel. De tweede keer wilde hij weer en kon er veel meer van genieten. 
De sessies die hij bij jou heeft gehad, hebben dus zijn uitwerking gehad en nog steeds. Hoewel het misschien niet zo zichtbaar is, ben ik ervan overtuigd dat hij na de gesprekken bij jou iedere keer een manier vindt om via zijn onderbewuste (intuïtie misschien) de beslissingen te nemen die bij hem passen. Hij gaat niet geforceerd te werk, maar blijft bij zichzelf. En het lijkt alsof hem dat steeds meer zelfvertrouwen geeft. Ik hoop dat hij dit kan blijven doen, ook als hij tegenslag ondervindt. Het maakt het leven zoveel prettiger. 
Dus bij deze: heel veel dank!
Verder hoop ik ook dat deze ervaring andere mensen kan helpen of over de streep kan trekken. Ook al is het misschien niet altijd gemakkelijk, het is zo de moeite waard.