Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

EMDR bij praktijk Inham

EMDR is een methode die ingezet wordt bij mensen die nog regelmatig last hebben van emotionele gevolgen van een nare ervaring, gebeurtenis of trauma.
Daar waar dit je in de weg staat om een plezierig en onbezorgd leven te geven, kan EMDR je helpen.

Voor EMDR bij Praktijk Inham hebt u geen verwijzing van de huisarts nodig. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we of deze methode ook voor u geschikt is.

Wat is EMDR? 
Onze hersenen zijn zeer ingenieus. Alles wat we mee maken wordt normaal gesproken 's nachts verwerkt, zodat we verder kunnen met ons leven en er niet meer door worden gehinderd. Soms gebeuren er echter dingen die te schokkend zijn. Een natuurlijk beschermingsmechanisme van ons brein is om die gebeurtenis dan maar even op te slaan, omdat verwerken te heftig is. Het is dan wel de bedoeling dat we op een later tijdstip de gebeurtenis nog verwerken. Als we dat niet doen, dan kunnen we last hebben van de gebeurtenis. Het kan ons belemmeren in het dagelijks leven.

EMDR is een methode die helpt om een gebeurtenis alsnog te verwerken. Het zet het brein ‘aan’ in de "verwerkingsmodus". Het mooie is dat je hiermee dus zelfs jaren later alsnog een gebeurtenis een plaatsje kan geven.

verdrietige man op trapEMDR helpt echter niet alleen bij een trauma, maar ook bij andere klachten zoals fobieën, angst, pijn, depressie, werk gerelateerde ervaringen, somberheid, onzekerheid en bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld. EMDR is inzetbaar voor zowel volwassenen en kinderen.
Bij EMDR wordt de schokkende gebeurtenis bewust teruggehaald met alle beelden, gevoelens en ervaringen die daarbij horen. Alleen kijk je er nu naar alsof je terugkijkt in de bioscoop, naar de film van je leven. Tegelijkertijd luister je via een koptelefoon naar tikjes die afwisselend links en rechts worden aangeboden, je volgt mijn hand die je oogbeweging stimuleert, of je krijgt om en om tikjes tegen je knieën. 
Er vindt hierdoor informatieverwerking plaats in je hersenen. Hoe dit precies werkt is volgens de onderzoekers ook nog niet helemaal duidelijk, dat het werkt is wel bewezen.
De naam EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Inmiddels dekt het niet meer helemaal de lading, omdat er meer wordt gedaan dan alleen de oogbeweging (eye movement).

Na de intake worden direct al 4 afspraken ingepland, steeds met 2 weken tussenpose. De twee weken heeft je brein nodig om de situatie te verwerken. (bij kinderen gaat het iets sneller)
Of de de 4 sessies daadwerkelijk nodig hebben, dan bepalen we iedere keer aan het eidn van de sessie. Uiteraard worden alleen de sessie in rekening gebracht die je daadwerkelijk hebt gehad.

Natuurlijk kunt u wel vast via een gratis kennismakingsgesprek informeren of EMDR mogelijk voor u iets kan betekenen. Neem gerust contact op: contact.

Voor de vindbaarheid kunt u mij nu ook vinden via deze link: www.emdr-therapeut.com

 

Gratis kennismaking

iets voor u?

Wilt u meer informatie, of eens van gedachten wisselen om te zien of Praktijk Inham iets voor u kan betekenen?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op