Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Tarief en vergoeding

Tarief psychosociale zorg / therapie / supervisie bij praktijk Inham, voor particulieren (volwassenen):

   
Psychosociale zorg/therapie per keer voor individuele cliënten €  87,50
Relatie/gezinstherapie € 110,00
Supervisie, per uur € 110,00
Therapeutisch spel Ons bestaan op een bordje € 87,50 / € 115,00**
   
 

In overleg kan er een huisbezoek worden afgesproken. Bij een huisbezoek wordt per half uur reistijd € 40,- in rekening gebracht (en de gemaakte reiskosten á €0,35 per km). 

Voor het opstellen van een rapportage voor derden geldt een tarief van € 87,50 per uur, met een starttarief van € 40,00.

* Relatie/gezinstherapie, supervisie en groepscursus worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

** Het spelen van het bordspel in een groep/gezin wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.
Bij spelen op locatie dient u rekening te houden met reiskosten.

 

Betaling per bank
Na afloop van de sessie krijgt je de nota per e-mail toegezonden. Desgewenst stuur ik direct een betaalverzoek via what's-app. Je maakt binnen 14 dagen na de notadatum het bedrag over.
De nota stuur je vervolgens zelf in naar je zorgverzekeraar. 

Vergoeding zorgverzekering

Praktijk Inham biedt psychosociale zorg / therapie en is aangesloten bij beroepsvereniging NVPA. Zorgverzekeraars vergoeden vaak een deel van de kosten vanuit het aanvullende pakket. Groepsbegeleiding en relatietherapie wordt niet door zorgverzekeraars vergoed.
Wil je weten welk bedrag jouw zorgverzekeraar vergoed? Neem dan contact op met je verzekeraar.
Voor kinderen en jongeren geldt dat zij vallen onder de Jeugdwet. De gemeente vergoedt geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en  jongeren (jeugd-GGZ). Hierbij kunt u kiezen uit zorg in natura of een persoonsgebonden budget (pgb) via de gemeente. Praktijk Inham heeft geen overeenkomsten met gemeenten. 

Werknemers / werkgevers
In het kader van de wet Poortwachter is het mogelijk dat je werkgever extern gespecialiseerde hulp vergoed. Je kunt met je werkgever en/of arbo arts overleggen of rouwbegeleiding / psychosociale zorg/therapie tot de mogelijkheden behoort.
Vergoedt jouw werkgever je studie tot rouwbegeleider? Dan zou het kunnen dat je de nota voor je supervisie ook bij je werkgever kunt declareren.

 

NIK

Praktijk Inham is  aangesloten bij het NIK, Netwerk Integrale Kindzorg.  Via het NIK is er subsidie mogelijk voor zorg. Het Nik is er voor kinderen (en hun gezinnen) met:

logo NVPA 2014
     RBCZ2     TCZ logo

NIK Limburg Zuidoost Brabant Logo Transparant