Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Therapeutisch bordspel Ons Bestaan Op Een Bordje

Voor een gezin, groep, team, maar ook voor individuele cliĆ«nten biedt Praktijk Inham nu ook het therapeutische bordspel  "Ons Bestaan Op Een Bordje" aan. 

bord Ons Bestaan Op Een BordjeSPELEN - DELEN - HELEN

Met elkaar praten over een moeilijk onderwerp als ziekte, dood, scheiding of schokkende gebreurtenis is soms zo moeilijk. 
Met dit spel kan (op drempelverlagende wijze) contact worden gemaakt over de ervaring. Binnen een gezin is het doel vooral de communicatie onderling te stimuleren. In een groep kan het therapeutische bordspel fungeren als middel om contact te maken en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

In overleg spelen we het spel bij mij in de praktijk (individuele deelnemer) of op een door jou gekozen locatie (voor spelen met gezin, groep, team)

3 themasets

Alle Sterren Van De Hemel is een themaset dat wordt ingezet bij begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die een dierbare aan de dood hebben verloren.

Ondersteboven is een themaset voor begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die iets schokkends of ingrijpends hebben meegemaakt of meemaken in hun leven. 

Scheiding is ontwikkeld rond het thema echtscheiding, voor kinderen (jong en oud) van gescheiden ouders, gescheiden ouders en volwassenen zonder kinderen. 

ONSBESTAANOPEENBORDJE 3themasets

Hoe werkt het? (tekst afkomstig van de ontwerper van het spel: www.daisyluiten.nl)

De spelers
Het levensspel wordt gespeeld met:
- 1-8 deelnemers (deel eventueel een pion bij extra deelnemers)
- kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassene

Van 6 tot 100 jaar
Om onderscheid te maken in de taal van kinderen en de taal van jongeren en volwassenen zijn de spelkaarten dubbelzijdig gedrukt. 
De ene zijde is bestemd voor 6-12 jarigen, de andere zijde is voor jongeren en volwassenen.

Tijdsduur richtlijn
1 deelnemer: 45-60 minuten
2-8 deelnemers: 60-90 minuten. 

Lokatie
In overleg spelen we het spel bij mij in de praktijk (individuele deelnemer) of op een door jou gekozen locatie (voor spelen met gezin, groep, team)

Het spel
Deelnemers volgen het traject op het spelbord en passeren categoriĆ«n zoals gevoelens, de gebeurtenis, herinneringen of opdrachten. Landt een deelnemer op een vakje dan ontvangt hij een bijbehorende vragen- of opdrachtkaart. Deelnemers worden middels deze vragen of opdrachten spelenderwijs uitgenodigd om gedachten, zorgen en gevoelens te delen.