Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Laatste nieuwtjes, wijzigingen of tips:

Wijziging openingstijden
De openingstijden van Praktijk Inham zijn gewijzigd. U bent vanaf heden welkom op maandag en donderdag. De andere dagen lees ik wel mijn mail. Natuurlijk kunt u ook mijn voicemail inspreken.

Contractering met gemeente
De coaching/begeleiding door praktijk Inham wordt door veel zorgverzekeraars al geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullend pakket.gemeentebestEen andere manier van financiering is bekostiging vanuit de WMO/Jeugdwet. Praktijk Inham is gecontracteerde zorgverlener voor met meerdere gemeentes rondom Best. Klik hier voor het overzicht: vergoeding 

Samenhang tussen hoogsensitiviteit en verslaving
Er is een onderzoek gaande naar de samenhang tussen hooggevoeligheid en drugsgebruik. Mensen die gevoelig zijn voor allerlei prikkels van buitenaf, zogenaamde High Sensitive Persons (HSP-ers), lijken vatbaarder voor middelengebruik dan anderen. Toch is er maar heel weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en het gebruik van verslavende middelen. Daar komt nu verandering in! 
Volgens projectleider dr. Judith Homberg van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben mensen die hoog scoren op Sensory Processing Sensitivity – dat wil zeggen dat ze hooggevoelig zijn – ook bovengemiddeld veel last van stress. ‘Dat is ook niet raar. Deze mensen nemen allerlei subtiliteiten in hun omgeving waar, reageren daar op en verwerken deze informatie op een dieper niveau in hun hersenen.’ Een gevolg is dat wanneer er teveel (negatieve) prikkels zijn het brein deze niet meer kan verwerken.Het is juist die stressfactor die hen volgens Homberg vatbaarder maakt voor verslavende middelen. ‘Drugs zijn een uitweg, een manier om met de drukte in hun hoofd om te gaan.
Of die relatie tussen hooggevoeligheid en middelengebruik daadwerkelijk klopt, is nog niet echt wetenschappelijk bewezen, al zijn er diverse aanwijzingen die in die richting wijzen.

Fijn dat er nu dus wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan, in Europees verband.

Het hele interview met Judith Homberg over dit onderwerp lees je hier: interview

 

Nieuw url voor website
Mijn website url is www.praktijkinham.nl. Voorheen was dit www.neicoach.nl. Het doel van de naamsverandering is de herkenbaarheid van Praktijk Inham op internet te vergroten. Natuurlijk blijft www.neicoach.nl nog wel bestaan. Wie daar op klikt wordt automatisch doorgestuurd naar www.praktijkinham.nl.

Inmiddels is het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. al omgezet naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (natuurlijk lees ik ook de berichten nog wel die binnen komen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zomerverlof
Vanwege vakantie is de prakijk niet bereikbaar van 7 t/m 25 augustus.

 

Nieuwsbrief
Meldt je nu aan mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwtjes van praktijk Inham en interessante artikelen automatisch in je mailbox! (max 5 keer per jaar)

 

Gratis kennismaking

iets voor u?

Wilt u meer informatie, of eens van gedachten wisselen om te zien of Praktijk Inham iets voor u kan betekenen?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op