Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Laatste nieuwtjes, wijzigingen of tips:

11 april 2018 Thema-avond over omgaan met rouw en verlies
Op woensdag 11 april verzocht Ineke Vliem een thema-avond, in samenwerking met Monuta. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zelf te maken hebben met rouw en verlies, of een ander willen ondersteunen in het rouwproces, en hierbij steun zoeken en advies willen.De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zelf te maken hebben met rouw en verlies, of een ander willen ondersteunen in het rouwproces, en hierbij steun zoeken en advies willen.
Ineke Vliem, rouw-en verlies begeleider bij Praktijk Inham informeert belangstellenden deze avond over het proces van rouw en verlies. Zij geeft informatie en tips aan mensen die zelf rouw ervaren, maar ook over het omgaan en ondersteunen van rouwenden in iemands omgeving. Uitvaartverzorger Elly van der Steen van Monuta vertelt u meer over de huidige uitvaartmogelijkheden en wat u nu al kunt regelen. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. 

Datum en locatie:  De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 april van 19.00 tot 22.00 uur bij CultuurSpoor Best, Raadhuisplein 30-32 (zaal 0.1).
Meer informatie en aanmelden:  U kunt zich tot 9 april aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 040 - 212 9800.
Iedereen is van harte welkom, want vroeger of later heeft ieder te maken met rouw.

Meer informatie leest u ook op de website van Monuta: https://www.monuta.nl/vestiging/eindhoven/actueel/omgaan-met-rouw-en-verlies-bij-cultuurspoor-best/

Wijziging openingstijden
De openingstijden van Praktijk Inham zijn gewijzigd. U bent vanaf heden welkom op maandag, donderdag en vrijdagochtend. De andere dagen lees ik wel mijn mail. Natuurlijk kunt u ook mijn voicemail inspreken.

Contractering met gemeente
De coaching/begeleiding door praktijk Inham wordt door veel zorgverzekeraars al geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullend pakket.gemeentebestEen andere manier van financiering is bekostiging vanuit de WMO (alleen voor volwassenen). Praktijk Inham is gecontracteerde zorgverlener voor met meerdere gemeentes rondom Best. Klik hier voor het overzicht: vergoeding 

Samenhang tussen hoogsensitiviteit en verslaving
Er is een onderzoek gaande naar de samenhang tussen hooggevoeligheid en drugsgebruik. Mensen die gevoelig zijn voor allerlei prikkels van buitenaf, zogenaamde High Sensitive Persons (HSP-ers), lijken vatbaarder voor middelengebruik dan anderen. Toch is er maar heel weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en het gebruik van verslavende middelen. Daar komt nu verandering in! 
Volgens projectleider dr. Judith Homberg van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben mensen die hoog scoren op Sensory Processing Sensitivity – dat wil zeggen dat ze hooggevoelig zijn – ook bovengemiddeld veel last van stress. ‘Dat is ook niet raar. Deze mensen nemen allerlei subtiliteiten in hun omgeving waar, reageren daar op en verwerken deze informatie op een dieper niveau in hun hersenen.’ Een gevolg is dat wanneer er teveel (negatieve) prikkels zijn het brein deze niet meer kan verwerken.Het is juist die stressfactor die hen volgens Homberg vatbaarder maakt voor verslavende middelen. ‘Drugs zijn een uitweg, een manier om met de drukte in hun hoofd om te gaan.
Of die relatie tussen hooggevoeligheid en middelengebruik daadwerkelijk klopt, is nog niet echt wetenschappelijk bewezen, al zijn er diverse aanwijzingen die in die richting wijzen.

Fijn dat er nu dus wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan, in Europees verband.

Het hele interview met Judith Homberg over dit onderwerp lees je hier: interview

 

Nieuwsbrief
Meldt je nu aan mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwtjes van praktijk Inham en interessante artikelen automatisch in je mailbox! (max 5 keer per jaar)

 

Gratis kennismaking

iets voor u?

Wilt u meer informatie, of eens van gedachten wisselen om te zien of Praktijk Inham iets voor u kan betekenen?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op 

 

  • Een beeld zegt meer dan 1000 woorden:
  • De tocht naar de herberg. Verhaal over ballast in het leven, van Riet-Fiddelaers-Jaspers:
  • Leerproblemen praktisch en snel aanpakken met de training ‘Ik leer anders’. Juist voor beelddenkers!
  • Er waren eens 3 bomen...Lees hier het bekende verhaal van Evert Landwaard over omgaan met verlies:
  • Laatste nieuwtjes, wijzigingen of tips: 11 april 2018 Thema-avond over omgaan met rouw en verliesOp woensdag 11 april verzocht Ineke Vliem een thema-avond, in